Extreme bosweg

Aan de grenzen van Rode

Met dank aan Stef Bekkers voor de foto’s en weetjes

Eekhoornlaan zicht op spoorweg. Foto: Stef Bekkers

De Eekhoornlaan, Vossendreef en Meikeverlaan maken ook deel uit van de verkaveling rond de Toekomstlaan en werd wijk “Extreme Bosweg” genoemd. Ze ligt in het noorden van de gemeente en grenst aan de spoorweg en ‘t Holleken. Oorspronkelijk werd de wijk gecreëerd voor de jonge gezinnen uit Rode (+/- jaren ’80) die voor een scherpe prijs een terrein konden kopen. Daar is weinig van in huis gekomen, de meeste gezinnen kwamen uit de omliggende gemeenten en Brussel. De wijk is uitsluitend bebouwd met vrijstaande villa’s en er staan enkele villa’s tussen met een opvallende architectuur. In de nabijheid is er nog een houtkant bewaard met o.a. knoteiken, ze staan boven op een talud. Deze knoteiken hebben een stamomtrek van meer dan 400 cm wat uitzonderlijk is.

Aanleg van Eekhoornlaan. Foto: Stef Bekkers

Aanleg van Eekhoornlaan. Foto: Stef Bekkers

Voor Stef Bekkers die er ondertussen al 30 jaar woont een leuke wijk met een goede verstandhouding tussen de buren. Stef was met zijn buurman Dirk Engels, huidig Voorzitter van het wijkcomité, de eersten die er bouwden in 1993.


Jaarlijks is er niet alleen in juni een BBQ maar in januari is er ook een “winterdrink” om het nieuwe jaar te vieren. Tot laat in de nacht worden er liedjes gezongen, begeleid door de gitaren van Stef en buurman Mark Sevenois. De opbrengst van de BBQ biedt de mogelijkheid om de winterdrink te financieren.Volgens de uitnodiging moeten de bewoners hun bestek meebrengen en zelf hun “afwas” doen!